Voordelen dadels

De voordelen van dadels

Gezond – Natuurlijke suikers – Mineralen en vitaminen – Rijk aan vezels – Ontstekingsremmend – Heerlijk genieten

Dadels zijn een natuurlijke bron van energie. Dadels bevatten suikers, ja, maar wel natuurlijke suikers. Ze geven je onmiddellijk energie en slaan het niet direct op als vet. Sport je intensief dan zijn dadels een heel goede snack voor na het sporten.

Ze verhogen je weerstand. Dadels zijn rijk aan vezels, welke je spijsvertering in optimale conditie houden. Een goede weerstand komt vanuit je spijsvertering, aangezien deze verantwoordelijk is voor het elimineren van schadelijke virussen en bacteriën.

Ze verbeteren de hersenfunctie. Dadels zijn rijk aan vitamine B6, een stof die de hersenfunctie verbetert waardoor je beter in staat bent om informatie op te slaan en op te halen wanneer je het nodig hebt.

Ze verlagen de triglyceriden in je bloed. Een hoog niveau van triglyceriden verhoogt het risico op hart- en vaatziekten.

Dadels versterken je botten en helpen osteoporose te voorkomen.Ze bevatten een hoge waarde aan kalium, calcium, fosfor, magnesium en ijzer.Ze zijn rijk aan vitamine A. Dit is een antioxidant die het lichaam beschermt tegen invloeden van buitenaf.Ze hebben een ontstekingsremmende werking: doordat dadels rijk zijn aan magnesium dragen ze bij aan een verminderde kans op hart- en vaatziekten, artritis, alzheimer en nog veel meer gezondheidsklachten.

Dadels zijn ideaal om lekkere snacks mee te maken. Om het nog gezonder te maken, worden ze dikwijls in combinatie met noten gebruikt.

Dadels zijn in vergelijking met pralines veel groter. Dadels geven je sneller een verzadigd gevoel.

Bovenal zijn ze gewoon lekker!

0

Je winkelwagen